Waarom mobielvriendelijk?

Wat is SEO?

Waarom is SEO zo belangrijk?

Waarom mobielvriendelijk?

Surfen op een mobiel apparaat, dus je telefoon of bijvoorbeeld een iPad, wordt met de dag populairder. Zelfs op Bonaire, waar de tijd af en toe stil lijkt te hebben gestaan. Steeds meer toeristen op ons mooie eiland pakken het mobieltje om informatie te zoeken en om zich te oriënteren: waar gaan we vanavond eten en wat hebben ze op het menu? Waar kunnen we terecht als we in de mangroven willen kajakken, of als we willen paardrijden op Bonaire?
Veel websites op Bonaire zijn er helaas nog niet helemaal klaar voor om gemakkelijk via een klein(er) scherm gelezen te worden.

Samengevat waarom het hebben van een mobielvriendelijke website op Bonaire zo belangrijk is:

- Ruim 60% van de mensen in gebieden als West-Europa en de USA - en dus mogelijk ook op Bonaire (gerichte studies ontbreken nog) - maakt gebruik van mobiele telefoons en tablets om te zoeken op internet. Omdat het hoe dan ook om grote aantallen mobiele bezoekers gaat en je natuurlijk niet wilt dat meer dan de helft van de online bezoekers je website niet goed kunnen lezen (en je daardoor dus omzet gaat mislopen) is dat alleen al een bijzonder belangrijke reden om een mobielvriendelijke, of responsive website te laten maken.
- Op 21 april 2015 heeft Google een nieuw algoritme (zeg maar de regels waarmee ze bepalen welke site hoger aangeschreven wordt dan de anders) ingesteld, waardoor websites die nog niet mobielvriendelijk zijn, gestraft worden door ze lager in de mobiele zoekresultaten te plaatsen. Tegelijkertijd hebben de bij Google mobielvriendelijke sites een label naast de zoekresultaten gegeven: 'Mobile-friendly', hetgeen er zo uit ziet:

mobielvriendelijk

Voor veel bedrijven op Bonaire is hun website hét visitekaartje. Met een mobielvriendelijke website bied je de bezoekers van je bedrijf op het internet, veel service door de leesbaarheid en het gebruik een stuk gemakkelijker te maken. En je laat met een mobile friendly site natuurlijk ook zien dat je bedrijf klaar is voor de toekomst en dat je mee gaat met de ontwikkelingen van deze tijd, ondanks dat we op Bonaire gevestigd zijn.

Neem zelf de proef op de som voor je huidige website (of die van de concurrentie...) door op de onderstaande afbeelding te klikken:

mobile-friendly-test

Wat is SEO en waarom is het belangrijk?


SEO (afkorting voor Seach Engine Optimization, ofwel zoekmachineoptimalisatie) laat zich bijna niet in één zin definieren, maar als dat dan toch willen proberen, komt dit het dichtste bij:

SEO is het maximaliseren van het aantal bezoekers van een bepaalde website, door ervoor te zorgen dat de site hoog op de resultatenlijsten van de zoekmachines terecht komt.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) houdt dus in dat een (liefst mobiele) website actief geoptimaliseerd wordt, door middel van het verbeteren van interne en externe factoren (techniek, inhoud, autoriteit) om het bezoek naar de website op relevante zoekwoorden (keywords, zoektermen of trefwoorden) via de diverse zoekmachines te verhogen.

Gevonden worden, of zelfs op plek 1 terecht komen als je zoekt op je eigen bedrijfsnaam, is natuurlijk niet voldoende. Het gaat juist om de zoektermen daar omheen.

Het gaat er natuurlijk om, dat als jij in de sportkleding zit, dat je in de top terecht komt met zoektermen als ‘voetbalschoenen kopen’, ‘sportkleding Bonaire’, ‘duikpak goedkoop’, dat soort zaken. Wat voor jouw bedrijf maar belangrijk is om op gevonden te worden.
SEO is een heel lang traject (zeker om in de top terecht te komen) en kost derhalve veel tijd. Daar hebben veel ondernemers geen zin in en / of tijd voor en daar komt Ahorn Bonaire om de hoek kijken.

SEO bestaat grofweg uit twee gedeelten:
- Websiteoptimalisatie, ofwel het SEO-vriendelijk maken van de pagina’s van de site - Linkbuilding, het opbouwen van een linkprofiel. Zorgen dat andere sites naar jouw website verwijzen, zodat je ‘gezag’ krijgt voor bepaalde zoektermen

Wat wij bieden:
- Analyse en suggesties zoektermen, met schriftelijke rapportage
- Analyse huidige posities pagina’s in de zoekmachines per zoekterm, met schriftelijke rapportage
- Analyse bestaande website, met schriftelijke rapportage
- Advisering over aanpassingen huidige website, danwel de nog te maken website
- Het opbouwen van een linkprofiel door middel van circa 10 x linkruil per maand en 1 artikel per maand op een relevant blog
- Wekelijkse controle backlinks
- Maandelijkse schriftelijke rapportage over het linkprofiel
- Maandelijkse schriftelijke rapportage over de posities op de SERP’s (search engine result pages) per zoekterm
- We verzorgen SEO voor maximaal 1 of 2 partijen per branche / niche op Bonaire, afhankelijk van de grootte